Nominatie voor 1.2.Communicate - workshop Visuele Muziek
Nieuw ingestelde prijs 31 oktober 2009 wordt voor de eerste maal de Wilma Straver - Bos Prijs toegekend. Deze nieuw ingestelde prijs wordt gegeven aan een persoon of een instelling die zich op bijzondere wijze inzet voor goed muziekonderwijs voor kinderen en jongeren met een beperking.

Een kind of een jongere met een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft meestal geen toegang tot het reguliere muziekonderwijs. Immers: “gewone” muziekdocenten weten niet hoe ze de beperkingen van deze kinderen kunnen omzeilen en de mogelijkheden kunnen aangrijpen. Echter: net als ieder mens hebben ook kinderen met een beperking muzikale mogelijkheden en ook zij willen daarvan kunnen genieten en ze ontwikkelen.

Met de instelling van de Wilma Straver - Bos Prijs willen wij het muziekonderwijs aan deze doelgroep stimuleren en bekendheid geven. Want: geen handicap is te groot voor muziek. Wilma Straver – Bos Wilma Straver – Bos was moeder van een zoon met het syndroom van Down. Deze zoon, als kind uit een muzikale familie, wil niets liever dan muziek maken. Het kostte Wilma flink zoeken om goed muziekonderwijs voor haar zoon te vinden. Vijf jaar heeft zij zich er voor ingezet, nadat ze het had gevonden. Toen overleed zij op de leeftijd van 48 jaar aan kanker. Maar haar zoon zat op muziek en speelt inmiddels trompet aan een reguliere muziekschool bij een leraar met inzet en creativiteit.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een zingende draaken ene geldbedrag van € 250,- te besteden aan de promotie van goed muziekonderwijs aan kinderen en jongeren met een handicap. Informatie over de nominatie procedure vindt u op een later moment op deze pagina. 

De stichting Smiles heeft ons voorgedragen voor de Wilma Straver - Bos Prijs. 

Wij zijn verheugd om als genomineerd op 31 oktober te mogen komen voor deze prijs. Er zijn totaal acht genomineerden.

De jury was getroffen door het aanbod en de kwaliteit en wilde uiteindelijk geen keuze maken welke organisaties zich kunnen presenteren. Er is daarom voor gekozen ons allen te vragen onze werk te willen presenteren in een praatje van tien minuten. Na afloop van de presentaties van acht genomineerden zal de jury op grond van de al gegeven informatie én de presentatie een winnaar bekend maken en de prijs uitdelen.

Spannend, he ;-)

Meer informatie over deze prijs kunt u de website van Wergelmir Jeugd muziek festivalkijken.

De volgende nieuwsbrief zullen we dit bekend maken wie van acht genomineerden deze prijs heeft gewonnen.