Visuele Muziek/Opleiding Visuele Muziek
 

Misschien vraagt u zich af hoe muziek kan worden vertaald in Nederlandse Gebarentaal. In het verleden hebben we tijdens de Gay Games meegewerkt aan de vertaling van muziek-teksten. Het was voor zowel doven als horenden een bijzondere ervaring. Veel doven waren erg ontroerd, omdat ze nu ook op hun manier en in hun eigen taal van muziek konden genieten. 

Omdat dit voor doven en slechthorenden bijzonder belangrijk is, hebben we deze afdeling opgezet. De afgelopen jaren is er steeds meer belangstelling voor muziek in Nederlandse Gebarentaal. 

                                                        

Zo heeft lang geleden een concert voor dove kinderen in Utrecht plaatsgevonden.
Deze ervaring is echt overweldigend geweest! 
De kinderen konden de muziek met behulp van een ballon voelen en een beetje horen. SenCity (voorheen: Sense) organiseert tweemaal per jaar een disco voor doven en horenden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale voorzieningen, zoals extra verlichting, muziektolken, dansgroepen, vj's, dj's en Aromatische-geuren. Elke SenCity-disco is een groot succes en iedereen kijkt uit naar de volgende.

Deze disco's worden overal in Nederland gehouden. De eerste vond plaats in Rotterdam (Nighttown), de tweede in Tilburg, de derde in Utrecht (Tivoli), de vierde in Amsterdam (Paradiso), de vijfde in Eindhoven, de zesde in Amsterdam en de zevende in Utrecht. Alle  zeven discoavonden waren volledig uitverkocht.

In de toekomst willen we samenwerken met andere opdrachtgevers om waardevolle muziekvoorstellingen in Nederlandse Gebarentaal te organiseren voor doven en slechthorenden . Deze hebben hier recht op! Hoe alles er precies uit zal zien, blijft nog een verrassing!

In de toekomst zijn we van plan om een band voor visuele muziek, Sign4U,  op te richten, die voorstellingen in visuele muziek zal verzorgen en regelmatig met nieuw repertoire zal optreden.

Wij verzorgen een workshops Visuele Muziek voor zowel beginners als gevorderden.  De workshop omvat 1 lesdag van 11.00 uur tot en met 16.00 uur. Daarnaast verzorgen wij ook een cursus Visuele muziek voor Gebarentaalgebruikers. Deze cursus bevat tien lessen. Ze zijn bedoeld voor iedereen die echt geïnteresseerd is in visuele muziek in Nederlands Gebarentaal.

Meer informatie hierover publiceren we regelmatig op onze website en in onze nieuwsbrief.

U kunt zich opgeven voor de nieuwsbrief. (zie Home)

 

Visuele Muziek optreden

In de afgelopen tijd waren we door de opdrachtgevers gevraagd voor een Visuele Muziek optreden. Hieronder kunt u paar foto's zien van onze Visuele muziek optreden in Ede.

 
                       

            

                                               

Voor meer informatie over onze Visuele muziek voorstelling kunt u een e-mail sturen naar 1.2.Communicate, klik hier voor de contact gegevens of neem contact op met André Uittenbogert, onze contactpersoon: 06 51987820.

Opleiding Visuele Muziek voor iedereen

1.2.Communicate werkt nauw samen met de Stichting Skyway voor een geheel vernieuwde Opleiding Visuele Muziek. Wij willen met de opleiding Visuele muziek bereiken dat de deelnemers na afloop beschikken over alles wat nodig is om een volwaardig artistieke performance neer te kunnen zetten.

Onze visie:

Wij zijn van mening dat als je Gebarentaal neemt als kunstuiting, je een onafhankelijke, op zich zelf staande maatschappelijke geaccepteerde kunstvorm krijgt.

 

Onze hoofddoel van de opleiding Visuele Muziek:

 

De cursist kan aan het eind van de opleiding verschillende soorten muziek en songteksten op een kunstzinnige manier visueel maken.

 

 

Clip KIJK MUZIEK voorstelling van de cursisten van het jaar 2088/2009

 

Clip DEAFINITILEY MUSCI voorstelling van de cursisten van het jaar 2009/2010

(één lied van zestien cursisten)

 

Nieuwsgierig geworden?

 

Klik hier voor meer informatie

 

  


  

 

 

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar 1.2.Communicate, klik hier voor de contact gegevens.


Mochten we naar aanleiding van deze informatie uw interesse gewekt hebben,dan kunt u zich alvast inschrijven door hier te klikken