Wie zijn wij

1.2.Communicate is opgericht in juli 2000 door Tom en André Uittenbogert. Alle twee zijn afgestudeerd aan het Instituut voor gebaren, taal & dovenstudies verbonden aan de Hogeschool Utrecht. André studeerde in 2003 af als tolk Nederlandse Gebarentaal en Tom heeft in juli 2000 zijn diploma leraar Nederlandse gebarentaal behaald.

Beiden zijn wij jong en ambitieus; dit bracht ons er toe de stap tot het zelfstandig ondernemerschap te zetten. De wereld ligt voor ons open: gebarentaal is prachtig en interessant voor iedereen! Dat willen we uitdragen en vormgeven op onze eigen creatieve manier!

Onze beide beroepen zijn vrij jong en onbekend. Maar steeds meer mensen maken kennis van gebarentaal, in de eigen omgeving en op tv. Het journaal wordt in de ochtend uren getolkt en ook bij Paul de Leeuw zien we vaak dove mensen met tolken te gast in het publiek en ook voor de concert van Paul de Leeuw met Visuele muziek tolk. Zelfs in het programma de Lama's is de tolk Nederlandse Gebarentaal een geliefd onderwerp; gebarentaal kom je overal tegen!

Wij, 1.2.Communicate, bieden samen en met onze freelance collega's, een volledig aanbod wat met gebarentaal te maken heeft, de een tolkt en de ander enthousiasmeert mensen en geeft ze les in de gebarentaal, op wat voor een manier dan ook.

 

Tom Uittenbogert

 

Hij (48) is directeur van het bedrijf en houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met Nederlandse Gebarentaal, Nederlands met Gebaren, Visuele Muziek en diverse projecten. Daarnaast is hij als freelancer trainer verbonden aan het instituut voor Gebaren, Taal en Dovenstudies (IGTD), KEGG, bureau DDS en gezinsbegeleiding Nijmegen en als Dove tolk Gebarentaal voor externe opdrachten.  Hij heeft ook meegewerkt aan de buitenlandse projecten , SLATE www.slate.diak.fi  (in samenwerking met de IGTD), SignOn  en Signs2Go  (in samenwerking met het bedrijf Pragma).
 
Hij is nu als freelance Onderzoek assistent bij het Max Planck Institute for Psycholigics. Hij is doof geboren en opgegroeid in een doof gezin en de dovenwereld. Hij heeft veel interesse in visuele muziek, dove tolk gebarentaal (relaytolken) en andere projecten op het gebied van Nederlandse Gebarentaal.

 

André Uittenbogert

 

 

Hij (47) is freelancer van het bedrijf, erkende tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Nederlands met Gebaren (NmG)  en toneelspeler. Hij is horend en werkt zelfstandig als erkende tolk NGT/NmG. Hij heeft veel interesse in visuele muziek, toneel-voorstellingen en boeken voorlezen in NGT.