Services

Een professioneel bedrijf, gericht op dienstverlening, educatie en advies voor bedrijven, instellingen en
professionals op het gebied van de Nederlandse Gebarentaal, Nederlands met Gebarenen Visuele muziek.

Webinars

​​

1.2.Communicate organiseert in samenwerking met gespecialiseerde betrokken docenten uitdagende, leerzame en verrijkende webinars voor tolken, vertalers, gebarentolken, schrijftolken en horende belangstellenden.

Dove tolk Gebarentaal

​​

Er zijn zowel in Nederland als in het buitenland verschillende termen en definities in de omloop van het begrip: "relaytolk". In het boekje "sprekende gebaren" uitgegeven door de Nederlandse Beroepsvereniging Tolken Gebarentaal (NBTG), spreekt men van "Schakeltolken"

Trainingen

​​

1.2.Communicate organiseert in samenwerking met gespecialiseerde betrokken docenten uitdagende, leerzame en verrijkende trainingen voor tolken, vertalers, gebarentolken, schrijftolken, instellingen, bedrijven en horende belangstellenden.

Toegankelijkheid

​​

Sinds januari 2017 is het VN-verdrag inzake de Rechten van Mensen met een Beperking van kracht in Nederland.

In verschillende artikelen van dit verdrag staat dat informatie voor doven en slechthorenden toegankelijk moeten zijn in gebarentaal. 

Workshops​​

1.2.Communicate organiseert in samenwerking met gespecialiseerde betrokken docenten uitdagende, leerzame en verrijkende workshops voor tolken, vertalers, gebarentolken, schrijftolken, instellingen, bedrijven en horende belangstellenden.

Online cursussen
​​

1.2.Communicate organiseert in samenwerking met gespecialisteerde betrokken docenten uitdagende, leerzame en verrijkende Online cursussen voor tolken, vertalers, gebarentolken, schrijftolken, instellingen, bedrijven en horende belangstellenden.