top of page

Wat is een gebarentaal woordenboek
en wanneer komt het van pas?

Voorheen was een woordenboek van groot belang, wanneer je een nieuwe taal leerde. Je kon veel woorden terugvinden in het woordenboek en ter plekke vertalen. Vandaag de dag wordt hier nog steeds gebruik van gemaakt, maar zijn er online genoeg vertaalopties mogelijk. Hoe zit het dan precies met gebarentaal? Kun je dit leren met een gebarentaal woordenboek en hoe werkt het precies? In dit artikel lees je alles over een woordenboek voor gebarentaal en wanneer een gebarentaal woordenboek goed van pas kan komen.

Wat is een gebarentaal woordenboek?
Bestaat er zoiets als de dikke van Dale voor gebarentaal? De Van Dale heeft geen woordenboek voor gebarentaal, maar er zijn genoeg  officieuze gebarentaal woordenboeken op de markt. Deze woordenboeken bevatten van A tot Z de meest voorkomende woorden in gebarentaal met daarbij een afbeelding. Dit boek is handig om bij je te hebben, wanneer je pas net gebarentaal leert en wilt converseren met iemand. Je kunt dit boek er dan bij halen, wanneer je even niet uit je woorden of gebaren komt.

In boekvorm of online?

Het is vrij lastig om alle woorden in gebaren op te schrijven en op te slaan in een boek. Dit boek zou immers zo dik worden, dat de praktische kant compleet verdwijnt. Gelukkig heb je online ook een groot aanbod aan informatie over woorden in gebarentaal. Je kunt gebruik maken van een online gebarentaal woordenboek. Deze is vaak een stuk toereikender dan een echt boek en werkt een stuk praktischer. Zoek een woord naar keuze en je vindt een afbeelding of een videofragment van het desbetreffende woord in gebarentaal. Zo kun je altijd snel en efficiënt het juiste gebaar vinden.

Snel gebarentaal leren

Door gebruik te maken van een woordenboek voor gebarentaal, fysiek of online, kun je snel gebarentaal leren. Je kunt op deze manier al doende converseren en indien nodig extra informatie opzoeken. Met een online of fysiek gebarentaal woordenboek, kun je iedere dag een aantal woorden oefenen. Begin eenvoudig gezegd bij de letter A en werk zo door naar de Z. Hoe meer woorden je kent, des te eenvoudiger de taal wordt. Dit gaat op voor iedere vreemde taal en dus ook voor gebarentaal.

 

Meer leren

Wil je nog sneller en beter gebarentaal leren? Dan is een gebarentaal woordenboek een slimme manier om te starten, maar voor extra ondersteuning kan een online gebarentaal cursus extra toereikend zijn. Je zult dan nog steeds nieuwe woorden leren dankzij een gebarentaal woordenboek, maar krijgt extra sturing en hulp bij het leren van de taal. Door middel van converseren zal je dan nog sneller gebarentaal onder de knie krijgen.

Is het altijd al een droom geweest om gebarentaal te kunnen? Start dan met een gebarentaal woordenboek. Koop een fysieke variant of maak gebruik van het online aanbod aan gebarentaal woordenboeken. Je kunt op deze manier snel een woord vinden en leren. Wil je nog beter gebarentaal kunnen? Dan kan een woordenboek het begin zijn, maar kun je met een (online) gebarentaal cursus nog sneller resultaat boeken.

bottom of page