top of page

Cursus Nederlandse Gebarentaal

Voor iedereen die gebarentaal wil leren is het nu mogelijk om een heel bijzondere cursus te volgen.

Onze nieuwe cursus Het hele verhaal in Gebarentaal leert je Nederlandse Gebarentaal door middel van verhalen en gesprekjes.

De methode die hiervoor gebruikt wordt heet TPR Storytelling®*, en maakt een taal leren leuker en effectiever dan ooit. Samen met de docent bedenk je verhalen, en pas je alle gebaren die je leert meteen toe om zelf gesprekken te voeren en verhaaltjes te vertellen. Met andere woorden: je gebruikt gebarentaal waarvoor het bedoeld is – om te communiceren.

 

* “TPRS and TPR Storytelling® are registered trademarks owned by Blaine Ray Workshops, Inc.”

Niveau 1

De introductiecursus van Niveau 1 voor beginners; bestaande uit  15 lessen (per les = 2 uur), verdeeld in drie hoofdstukken, die ieder weer 5 lessen omvatten.

De thema’s hebben allen te maken met het dagelijks leven in de dovenwereld en de dovengemeenschap.

Elke les is opgebouwd uit een aantal onderdelen die iedere keer weer terugkomen. Dit geeft de cursus een duidelijke structuur en herkenbaarheid.

Na les 15 mogen de cursisten een eindtoets volgen, maar dit is niet verplicht.

 

Voor degenen die alleen 15 lessen hebben gevolgd, krijgen ze het bewijs van deelname (Niveau 1) van ons of na het behalen van de toets een certificaat met een cijferlijst van ons.

 

Na het behalen van deze eindtoets wordt de resultaten gebaseerd op de niveau A1 (ERK).

Niveau 2

Daarna kan je verder met de volgende Niveau 2 voor gevorderden van les 1 t/m 15, verdeeld in drie hoofdstukken, die ieder weer 5 lessen omvatten.

Niveau 3

Daarna kan je verder met de volgende Niveau 3 voor gevorderden van les 1 t/m 15, verdeeld in drie hoofdstukken, die ieder weer 5 lessen omvatten.

Online cursussen

1.2.Communicate organiseert in samenwerking met gespecialiseerde betrokken docenten uitdagende, leerzame en verrijkende Online cursussen voor tolken, vertalers, gebarentolken, schrijftolken, instellingen, bedrijven en horende belangstellenden.

Nieuwsgierig?

U kunt ons altijd mailen voor meer informatie.

bottom of page